Wat is een videoproductie?

Waar denk je aan bij een videoproductie? Een videoclip of productvideo? Een bedrijfsfilm misschien? Een videoproductie heeft verschillende vormen en biedt vooral zakelijk gezien een behoorlijke toegevoegde waarde. Zeker wanneer je online beter zichtbaar wilt zijn, kan een videoproductie net dat extra duwtje zijn. In dit blog leggen we je uit wat een videoproductie is, maar ook welke soorten er zijn en waar een videoproductie voor dient.

Videoproductie?

Een videoproductie is een film of video die gemaakt wordt om iets uit te leggen, om je kijker te vermaken of om te informeren. Ook kun je een videoproductie gebruiken om de kijker op te roepen tot actie, bijvoorbeeld door middel van een actie of uniek aanbod. Een videoproductie is een krachtig middel, dat zakelijk heel goed is in te zetten als onderdeel van je marketing en communicatie. Beelden brengen sneller een gevoel over en blijven beter hangen dan geschreven tekst, dus doe er je voordeel mee!

Soorten videoproducties

Het ene bedrijf is het andere niet en voor verschillende niches, diensten en producten geldt hetzelfde: er zijn daarom veel verschillende soorten videoproducties. Je kunt je misschien voorstellen dat je een andere video nodig hebt als je iets wilt verkopen, dan wanneer je de werking van een nieuw product of proces wilt laten zien. Zo heeft een animatie een heel andere functie dan een videoclip en het is belangrijk dat je de productie kiest die het beste bij jouw bedrijf, maar ook bij je product of dienst past. Zo biedt Clipsense de volgende videoproducties aan: animatie; bedrijfsfilm; instructiefilm; productvideo; promotiefilm; videoclip.

Waarom een videoproductie?

Een videoproductie is eigenlijk onmisbaar in deze digitale, online wereld. Niet alleen zorgt een videoproductie voor een grotere online vindbaarheid en zichtbaarheid: het geeft je ook de kans om op een andere manier contact te maken met je doelgroep. Een video is bij uitstek geschikt om online te verspreiden via social media, is deelbaar, en kan daardoor het verkeer naar je website een extra boost geven. Maar de belangrijkste reden voor een videoproductie is de informatieoverdracht: mensen onthouden beelden sneller en beter dan geschreven tekst.