Jaarverslag Omgevingsdienst Regio Utrecht

Opdracht

Van de Omgevingsdienst Regio Utrecht kregen wij de opdracht om het jaarverslag ‘oude stijl’ in een nieuw jasje te steken. Dat wil zeggen van de statistische ouderwetse pdf een dynamischer verslag te maken op een manier die meer past bij deze tijd. Een van de doelen was om een nieuwe vorm te vinden waar de identiteit van de ODRU veel meer uitspringt, er interactie tussen de inhoud en de lezer ontstaat en de vaak ingewikkelde cases op een speelse manier gepresenteerd worden.

jaarverslag laten maken

Aanpak

Door een paar interessante brainstormsessies zijn we samen met het communicatieteam van de ODRU op een aantal leuke ideeën gekomen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een one-pager waarin het jaarverslag wordt gepresenteerd m.b.v. allerlei illustraties en video’s. De stijl van alle onderdelen hebben wij speciaal voor de ODRU ontwikkeld.

Voor sommige onderwerpen hebben we gekozen ze op een grafische manier in het jaarverslag op te nemen in plaats van platte tekst. Hiervoor hebben wij meerdere video’s, illustraties en andere grafische elementen ontwikkeld. Het ontwikkelen van de nieuwe stijl en alle producties zijn in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast is het gehele jaarverslag interactief, waardoor er makkelijk door alle inhoud heen genavigeerd kan worden.

Bekijk hier het vernieuwde jaarverslag van de Omgevingsdienst Regio Utrecht

productfilm met tekst

Diverse video’s

Voor dit jaarverslag hebben we een groot aantal video’s gemaakt. Een groot deel hiervan bestaat uit animatievideo’s in bijpassende stijl, maar ook een aantal met echte beelden, die door onze cameramensen opgenomen en gemonteerd zijn. Hieronder zie je een aantal van deze ontwikkelde video’s.

‘Wie zijn wij’

‘Het Burgje’

‘Natuurbescherming’

jaarverslag omgevingsdienst utrecht

Poster

Als navigatie voor de website hebben wij naast de normale header ook gekozen voor een soort plattegrond in de karakteriserende stijl. Hierin worden alle gemeenten die onder de ODRU vallen, de verschillende afdelingen van de ODRU en een aantal overkoepelende onderwerpen uitgebeeld met een unieke illustratie. Deze poster hebben we in het groot laten drukken om als ‘samenvatting of leidraad’ te gebruiken bij presentaties en gelegenheden. De poster is voor het drukken voorzien van een aantal korte teksten en titels om de illustraties te ondersteunen.

productfilm met tekst

jaarverslag omgevingsdienst utrecht

Wilt u meer weten?

Kijk dan hier voor de mogelijkheden en de kosten voor het laten maken van een productvideo.

Meer info over productvideo