De unieke kracht van animatie

Video’s zijn ontzettend handig bij het overbrengen van een grote hoeveelheid informatie in een betrekkelijk korte tijd. Daarom zijn ze super geschikt als online marketingtool! En in tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een video niet eens per se acteurs te bevatten. Sterker nog: steeds meer bedrijven zwichten voor de voordelen die een animatievideo te bieden heeft. In dit blog vertellen we je wat de unieke kracht van animatie is.

Wat is een animatievideo?

Een animatie is een korte geanimeerde film. In een animatiefilm komen geen echte personen voor, maar is alles zelf getekend of met een computer ontworpen. Geanimeerde video’s en advertenties komen steeds vaker voor in de marketingwereld, zowel online als offline. En dat is niet gek. Animaties kennen namelijk belangrijke voordelen in vergelijking met video’s met acteurs!

Less is more

Online willen bezoekers zo snel mogelijk weten wat de kern van je verhaal is. Ze hebben namelijk geen tijd en weinig concentratie om een lange film te kijken waarin het doel niet duidelijk overkomt. In een animatievideo kun je overbodige informatie gemakkelijk achterwege laten. Daarbij kun jij je animatie perfect laten aansluiten op jouw doelgroep. Hierdoor zal je het maximale uit je video kunnen halen.

Gestuurde boodschap

Een animatie kun je dus zo aantrekkelijk en helder maken als je zelf wilt. Dit komt omdat je het hele verloop van je video in eigen hand hebt. Wanneer je echte personen gebruikt in je video zal je merken dat dit niet het geval is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de acteur uit de video monotoon spreekt of dat het uiterlijk kijkers afstoot. Onverhoopt heeft je video zodoende minder effect. Een animatie weet deze nadelige effecten daarentegen makkelijk te omzeilen.

Een fijne prijs

Als laatste ligt ook de prijs het voordeel van een animatievideo. Dit komt vooral omdat je de video in kortere tijd en met minder mensen kan produceren. Bij een animatievideo hoeven bijvoorbeeld geen acteurs geregeld te worden en hoeft er niet naar een filmlocatie te worden gezocht. Eigenlijk hoef je alleen maar een vergadering te plannen, een briefing te organiseren, een script te schrijven, de video te monteren, de muziek uit te zoeken en een voice-over te regelen. Omdat je dit bijna allemaal intern doet, scheelt het maken van een animatievideo ontzettend veel in tijd ten opzichte van een video met acteurs. En tijd is geld, dus dat is positief voor het kostenplaatje!

Klik hier als je meer informatie over het laten maken van een animatie wilt.